Farsretter

Thai Frikadeller

 

24 stk

Det skal du bruge:
800 g kyllingefars
2 æg
1 lille chili
1 spsk koriander
1 lille ingefær
1 fed hvidløg
2 spsk soja
2 spsk fiskesovs
1 lille løg
2 tsk salt
2 spsk mel
3 spsk becel til stegning

Sådan gør du
Hak og riv grøntsagerne. Bland det hele sammen, gerne et par timer inden tilberedning og sæt det på køl.
Kom Becel på panden og steg frikadellerne

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. stk (48 g) I alt
Energi 118 kcal 56 kcal 1352 kcal
Protein 10 g 4,8 g 116 g
Kulhydrat 6,2 g 3 g 71 g
Fedt 5,8 g 2,8 g 66 g

Grøntsags farsbrød

 

8 personer

Det skal du bruge:
1 pakke kyllingefars, 5%
1 pakke oksekød, hakket, 3-6%
6 små gulerødder
4 små pastinakker
6 løg
1 courgetter
2 æg
125 g mel
3 spsk salt
2 spsk peber
6 skiver parmaskinke

Sådan gør du:
Riv gulerødder, pastinakker og courgette, hak løg og hvidløg. Bland det hele sammen og kom resten af ingredienserne i- Lad gerne farsen står i køleskabet 4-6 timer, så det kan samle sig.
Smør et ildfast fad og kom farsen på midten så det bliver en pæn "pølse". Beklæd det med parmaskinke.

Tilberedes i ovnen v/ 200°C i ca en time.

Serveres evt.  med ovnkartofler og tzatziki (husk at beregne kalorier for dette) 

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (284 g) I alt
Energi 102 kcal 289 kcal 2312 kcal
Protein 10 g 29 g 233 g
Kulhydrat 8,9 g 25 g 203 g
Fedt 3,1 g 8,7 g 70 g

Frikadeller med Gourgette

 

20 stk

Det skal du bruge:
400 g hakket svine- og kalv 8-10%
500 g hakket oksekød, 3-6%
5 alm løg
3 æg
150 g mel
2 spsk salt
1 spsk peber
3 spsk flydende becel til stegning

Sådan gør du:
Hak eller riv løgene, riv courgetten. Bland det hele sammen (rør det gerne "sej" på en røremaskine).
Farsen er meget lind, derfor er det en god ide at sætte det i køleskabet i minimum en time inden de skal steges (dette kun for at spare på kalorier til mel)

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. stk (104 g) I alt
Energi 129 kcal 134 kcal 2682 kcal
Protein 11 g 12 g 234 g
Kulhydrat 8,5 g 8,9 g 177 g
Fedt 5,7 g 5,9 g 118 g

Græsk farsbrød

 

6 personer

Det skal du bruge:
800 g oksekød, hakket, 8-10%
2 fed hvidløg
½ courgetter
3 løg
2 æg
250 g feta ost 40+
3 tsk salt
2 tsk peber

Sådan gør du:
Riv courgette, hak løg og hvidløg. Bland det hele sammen undtagen feta. Lad farsen står i køleskabet 4-6 timer, så det kan samle sig. Skær feta i tern og bland det forsigtigt rund i farsen.

Smør et ildfast fad og kom farsen på midten så det bliver en pæn "pølse"

Tilberedes i ovnen v/ 200°C i ca en time.

Serveres med ovnkartofler og tzatziki (husk at beregne kalorier for dette) 

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (270 g) I alt
Energi 140 kcal 379 kcal 2276 kcal
Protein 14 g 38 g 231 g
Kulhydrat 2,6 g 7 g 42 g
Fedt 8,2 g 22 g 132 g

| Svar

Nyeste kommentarer

26.01 | 09:59

👍🏻👍🏻👍🏻

19.10 | 18:50

Hej Jannie. Vil du være med i gruppen SlukSulten på FB, så skal du lige bede om medlemskab. Du kan også bare gå ind her der er ugeplaner og flere opskrifter

14.09 | 18:44

Jeg vil gerne deltage.

14.09 | 18:41

Jeg vil gerne deltage.