|
|
|
|
|
Oksefars i grønt og nudler 4 personer Det skal du bruge: 500 g hakket oksekød, 4-7% 4 alm løg 5 alm gulerrødder 5 alm forårsløg 3 røde chili 4 fed hvidløg 1 snackpeber 3 spsk olie ½ pakke Blue dragon nudler
Sådan gør du: Start med at koge nudlerne - herefter skal
de chokafkøles og i en si til afdrypning. Kom olie i en Wok og tilsæt løg sammen med chili og hvidløg - steg det til løgene er gyldne. Tilsæt hakket oksekød og brun det af. Revne
gulerødder tilsættes sammen med forårsløg og og simrer 2-3 min. Til slut tilsættes nudlerne og de røres forsigtigt rundt, til de er varme. Næringsindhold
| Energi | 117 kcal | 468 kcal | 1871 kcal | Protein | 8,8 g | 35 g | 140 g |
Kulhydrat | 10 g | 40 g | 160 g | Fedt | 4,4 g | 18 g | 71 g | |
Thaikylling med nudler og grønt 5 personer 600 g kylling, inderfilet 1 spsk rød karrypasta 2 ingefær 6 fed hvidløg 2 chili,
røde 6 små løg 6 gulerødder 10 forårsløg 160 g nudler 3 spsk olie 1 lille broccoli 1 dåse alm. dåse kokosmælk 1 dåse light kokosmælk Sådan gør du: Skræl hvidløg og ingefær
og skyl chili. Kom det hele i en stavblender og blend det. Halver løgene 2 gange og skær dem i kvarte.
Skræl gulerødderne, flæk dem på langs og skær dem på skrå som halvmåner. Rengør
forårsløg og snit dem på langs.
Kom olie i en wokgryde sammen med hvidløg, chili og ingefær. Svits det sammen og kom herefter
løg i. Når løgene er svitset tilsættes kyllingestrimler og brunes af og der tilsættes salt og peber.
Herefter tilsættes gulerødder og kokosmælk og småsimrer 5 minutter. Resten af grøntsagerne
og nudler tilsættes. Det hele koger svagt under låg, indtil kødet er mørt og der er bid i grøntsagerne. Lad retten trække 5-7 minutter, så nudlerne sætter sig. Næringsindhold | Energi | 109 kcal | 636
kcal | 3179 kcal | Protein | 6,9 g | 40 g | 201 g | Kulhydrat | 9,2 g | 54 g | 269 g | Fedt | 5,6 g |
33 g | 165 g | |
Karrymarineret kylling m/ris 4 personer Det skal du bruge: 350 g kylling, inderfilet 150 g broccoli 250 g champignon 6 fed hvidløg (3 solo) 3 stk chili 3 løg 14 forårsløg 3 gulerødder 3 spsk olie 10 g chili paste 500 g ris, kogte
Sådan skal du gøre: Mariner kyllingen i i sort chilpasta, karrypasta og hakkede chili og hvidløg. Må gerne ligge i marinaden i op til 24 timer.
Skær løg i både. Snit forårsløg og skær gulerødder i små julienne.
Kom halvdelen af olien i en wok og start med at stege løg ved svag varme. Tilsæt gulerødderne og lad det simre
ca. 5 min. Tag det op på en tallerken.
Kom resten af olien i wokken ved høj varme, tilsæt kyllingen og steg det i 2-3 minutter. Tilsæt forårsløg, champignon og broccoli. Rør rundt i wokken et par minutter
og tilsæt kom de forstegte løg og gullerødder i.
Serveres med ris.
Smager dejlig, hvis du hælder soya og sød chili på retten (husk at medregne disse kcal - er ikke angivet i opskriften)
Næringsindhold | Energi | 89 kcal | 454 kcal | 1816 kcal | Protein | 6,8 g | 35 g | 138 g | Kulhydrat | 11
g | 56 g | 224 g | Fedt | 2,7 g | 14 g | 55 g | |
Risnudler i Spicy Oksekød 3 personer Det skal du bruge:
1 pakke oksekød, hakket, 3-6% 3 solo hvidløg 1 alm ingefær,
frisk 10 g chili paste with soya bean oil 6 stk chili, røde, friske 2 spsk sambal oelek 1 stort løg 250 g champignon 4 tsk sukker 3 spsk fiskesauce, Blue dragon 2 spsk olie til stegning Frisk
basilikum og chili til pynt
Sådan gør du: Lav en marinade af hvidløg, ingefær, chilipasta, chili, Sambal Oelek, basilikum og olie/vand. Bland kødet i og lad det stå i mindst en time -
gerne længere. Hvis der anvendes strimlet oksefilet marineres det længere, idet det er længere tid om at optage krydderierne end hakket kød. Det marinerede kød skal steges i en wok sammen med løg, bambusskud eller
champignoner, sukker og fiskesovs ad flere omgange - to eller tre afhængig af, hvor stor en wok der anvendes. Hvis det hele hældes i på én gang vil retten blive kogt i stedet for stegt (du kan også bruge en stor pande, hvis den
har en god belægning). Efterhånden som portionerne bliver færdige, hældes de i en gryde over svag varme. Smag til med sukker og fiskesovs. Retten pyntes med basilikumblade og chili og serveres med ris eller nudler.
NB.: I første omgang bør man ikke tilsætte chilifrugterne i selve retten, men kun anvende dem som pynt, da retten smager meget stærkt i forvejen. Man bør vente med dette til man har prøvesmagt den. Retten smager meget
af chili og der justeres med sukker.
Der skal egentlig 4-5 spsk olie i farsen, men det har jeg erstattet med vand
Kog risnudlerne i god til og chokafkøl dem med koldt vand. Blandes sammen med kødet og serveres med soya.
Næringsindhold | Energi | 102 kcal | 457 kcal | 1372 kcal | Protein | 9,9 g | 44 g | 133 g | Kulhydrat |
11 g | 47 g | 142 g | Fedt | 2,3 g | 10 g | 31 g | |
Thaikylling med nudler 6 personer 600 g kylling, inderfilet 280 g kylling, brystfilet 1 spsk rød karrypasta 2 ingefær, 6 fed hvidløg 2 chili 6 små løg 6 gulerødder 10 forårsløg 100 g sukkerærter 125 g mini majs 250 g broccoli 2 dåser kokosmælk, 16% 120 g nudler 3 spsk olie Sådan
gør du: Skræl og riv hvidløg og ingefær og skær
og hak chili. Halver løgene 2 gange og skær dem i kvarte.
Skræl gulerødderne, flæk dem på langs og skær dem på skrå som halvmåner. Rengør forårsløg og snit dem på
langs.
Kom olie i en wokgryde sammen med hvidløg, chili og ingefær. Svits det sammen og kom herefter løg i. Når løgene er
svitset tilsættes kyllingestrimler og brunes af og der tilsættes salt og peber.
Herefter tilsættes gulerødder og kokosmælk og småsimrer 5 minutter. Resten af grøntsagerne og nudler tilsættes undtagen
sukkerærter. Det hele koger svagt under låg, indtil kødet er mørt og der er bid i grøntsagerne. Sukkerærter tilsættes og koger med 2-3 minutter. Næringsindhold | Energi | 93 kcal | 466
kcal | 2795 kcal | Protein | 8,6 g | 43 g | 257 g | Kulhydrat | 7,8 g | 39 g | 235 g | Fedt | 3,7 g |
19 g | 112 g | |
Nudler med oksekød a'la Moster 4 personer 500 g oksekød, hakket, 3-6% 500 g spidskål 5 løg 1 chilipeber 2 snackpeber 200 g bønnespirer 3 fed hvidløg 1 alm ingefær 1 spsk karrypasta 100
g nudler, Blue Dragon ½ dl soja sauce
Sådan gør du: Skræl og riv hvidløg og ingefær og skær og hak chili (eller put det hele i en blender). Skær peberfrugterne i
tynde ringe. Halver løgene og skær dem i tynde skiver på den lange led. Skær spidskålen i 1½ cm. brede strimler. Kom olie i en gryde sammen
med hvidløg, chili og ingefær. Svits det sammen og kom herefter løg i. Når løgene er svitset tilsættes oksekød og brunes af og der tilsættes salt og peber, dette omrøres i ca. 5 minutter.
Tilsæt spidskål - læg låg på gryden og lad det simre i 10 minutter.
Sæt nudler over at koge i en gryde efter pakkens ansvisning. Sættes herefter til afdrypning.
Snackpeber og bønnespirer
tilsættes og koger med i 5 minutter. Herefter blandes nudlerne og soja i
Drys evt. peanuts over retten. Huske at udregne kcal for peanuts, det er ikke
medregnet i opskriften.
Næringsindhold
| Energi | 92 kcal | 493 kcal | 1973 kcal | Protein | 7 g | 38 g | 151 g |
Kulhydrat | 8,7 g | 47 g | 187 g | Fedt | 3,5 g | 19 g | 75 g | |
|
|
|
|
|
|