Salater

Japansk kartoffelsalat med græsk yoghurt

4 personer

Det skal du bruge:
350 g kartofler
4 små gulerødder
150 g agurk
1 alm løg
6 spsk græsk Yoghurt 10%
1 tsk mayonnaise
2 tsk wasabi

Sådan skal du gøre:
Skræl kartofler og gulerødder. Skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem ved svag varme og under låg - til de er møre.

Skær agurk og løg i skiver og salt dem i ca. ½ time. Skyl dem godt og pres dem fri for væde i et klæde. Mos kartofler og groft med en gaffel og bland dem sammen med agurk, løg, yoghurt og de øvrige ingredienser. Skræl de kogte gulerødder i lange strimler og vend dem forsigtigt i til slut. Smag til.

Kugl den japanske kartoffelsalat op og server den sammen med tomater, salat og evt. sød chilidressing (ikke medregnet)

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (219 g) I alt
Energi 69 kcal 152 kcal 607 kcal
Protein 1,9 g 4,1 g 16 g
Kulhydrat 11 g 25 g 100 g
Fedt 1,8 g 3,8 g 15 g
Kostfibre 1,5 g 3,3 g 13 g
Alkohol 0 g 0 g 0 g

Pastasalat med rød,- hvid spidskål og æg

 

3 personer

100 g rød spidskål
100 g hvid spidskål
1 løg
1 lille dåse majs
1 dåse chilibønner (bemærk drænet vægt 180 g)
300 g kogt pasta
3 æg
2 breve dressing mix, fransk, Knorr
2 spsk olivenolie
4 spsk vand

Sådan gør du:
Rør vand og olie sammen med 2 breve fransk dressing i en skål (bemærk. der er 6 spsk vand og 2 spsk olir og ikke som der står på brevet). Kog pasta og chockafkøl det. Snit grønt og bland det hele med dressingen.
Anret på en tallerken og skær æg i kvarte. 

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (477 g) I alt
Energi 106 kcal 504 kcal 1511 kcal
Protein 4,6 g 22 g 65 g
Kulhydrat 12 g 59 g 176 g
Fedt 3,5 g 17 g 50 g

Marinert pasta og spidskål med røget oksefilet, grønne asparges, pinjekerner og Fetacreme

3 personer

Det skal du bruge:
300 g pasta, kogt
1 lille spidskål
500 g asparges, grønne
1 spsk grøn pesto
1 spsk citronsaft
100 g feta ost 50+
2 dl ylette 1,5%, Arla
250 g oksefilet, afpudset
1 lille løg

Sådan gør du- Salat:
Kog pasta efter anvisning og chok-afkøl dem med masser af koldt vand. Spidskål snittes og løg hakkes fint. Kom pesto i en skål og kom løg, spidskål og pasta i og rør godt rundt (gerne et par timer før servering).
Skær asparges i passende størrelse og blancher dem i ca. 2 minutter. Pinjekerner ristes på pande, til de er gyldne.

Skær det røgede oksefilet i strimler.

Anrettes på tallerken:Først blandingen med pasta, asperges puttes på øverst og kødet lægges rundt på tallerkenen. Pyntes af med pinjekerner til sidst.

Sådan gør du- Fetacreme:
Kom fetaen i en skål med ylette og få en jævn creme med en stavblender.

Fetacremen serves som dressing til salaten.

Hvis du ikke servere Fetacreme til, så træk 400 Kcal fra retten. 

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (669 g) I alt
Energi 82 kcal 546 kcal 1637 kcal
Protein 6,2 g 42 g 125 g
Kulhydrat 7,7 g 52 g 155 g
Fedt 3,1 g 21 g 62 g

 

 
 

Oksekødssalat a' la Thai

2 personer

Det skal du bruge:
1 alm bøf oksefilet, afpudset
1 spsk sambal oelek
2 spsk Østerssauce
10 g sort chili paste with soya bean oil
2 spsk olie
3 fed hvidløg

200 g pasta, kogt
50 g spidskål
8 cherrytomater
1 lille agurk
1 stort løg
1 spsk grøn pesto med basilikum
½ lime

Sådan gør du:
Lav en marinade af sambal oelek, Østerssauce, chili paste, olie og hvidløg. Skær kødet i fine strimler og bland det i marinaden. stilles i køleskab mindst en time - men gerne 1 døgn.

Kog pasta og skyld det i kold vand 5 minutter. Lad det afdryppe god og bland pasta og spidskål med grøn pesto, gerne dagen før.

Løgene hakkes eller skæres i både. varm en pande godt op - kom kødet på panden sammen med halvdelen af løgene. Afkøl kødet.

Rør rundt i de marinerede salat af spidskål og pasta o tilsæt lidt limesaft. Kom kødet ovenpå og anret med tomater, løg og agurk. Smager også dejligt med frisk koriander og chili.

Det grønne kan udskiftes med alle andre slags grøntsager som fx bladselleri, gulerødder mm. 

 

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (523 g) I alt
Energi 103 kcal 537 kcal 1075 kcal
Protein 6,1 g 32 g 64 g
Kulhydrat 9,8 g 51 g 102 g
Fedt 4,5 g 24 g 47 g

 

Salat med tun og æg

4 personer

450 g blandet salat
2 dåser tun i vand
1 snackpeber
100 g ærter
140 g majs
150 g agurk
4 tomater
2 løg
75 g feta
8 æg

30 g kalorielet creme fraiche dressing 

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (589 g) I alt
Energi 79 kcal 466 kcal 1864 kcal
Protein 6,4 g 38 g 151 g
Kulhydrat 5,6 g 33 g 132 g
Fedt 3,6 g 21 g 85 g

Pastasalat med marineret spidskål, bønner og æg

4 personer

Det skal du bruge:

300 g pasta, kogt
1 lille spidskål
3 dl grønne bønner
2 alm løg
4 alm tomat
1 mellem agurk
6 hårdkogte æg
2 spsk rød pesto
1 spsk olie
1 pose hønsekød i tern

Sådan gør du:

Kog pastaen. Hæld kogende vand over bønnerne og lad dem stå i 5 miutter, hæld derefter vandet fra. Bland pesto og olie og vend spidskål og bønner i.

Løg hakkes fint skær agurk i firkanter og tomater i både.

Bland grøntsagerne med pasta, hønsekød og vend spidkål og bønner. Anret det på en tallerken og pynt af med æg og tomater.

Hvis du spiser dressing til, så husk at udregner kcal for det 

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (646 g) I alt
Energi 84 kcal 539 kcal 2158 kcal
Protein 8 g 52 g 207 g
Kulhydrat 6,6 g 43 g 170 g
Fedt 3 g 19 g 78 g

Røget makrelsalat m/radiser og agurk

 

3 personer

Det skal du bruge:
200 g makrel, røget
50 g mayonnaise, light, Hellmann´s
1 spsk dijon Originale, Maille
1 alm løg
30 stk radiser
1 stor agurk
1 skive rugbrød
Friskværnet salt og peber

Sådan gør du:
Del makrellen og fjern kødet fra benene. Bland det med mayonnaise og sennep.
Kom det på en skive rugbrød og pynt med skåret radisser og agurk 

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (396 g) I alt
Energi 82 kcal 324 kcal 971 kcal
Protein 4,2 g 16 g 49 g
Kulhydrat 4,2 g 16 g 49 g
Fedt 5,7 g 23 g 68 g

| Svar

Nyeste kommentarer

26.01 | 09:59

👍🏻👍🏻👍🏻

19.10 | 18:50

Hej Jannie. Vil du være med i gruppen SlukSulten på FB, så skal du lige bede om medlemskab. Du kan også bare gå ind her der er ugeplaner og flere opskrifter

14.09 | 18:44

Jeg vil gerne deltage.

14.09 | 18:41

Jeg vil gerne deltage.