|
|
|
|
|
Japansk kartoffelsalat med græsk yoghurt 4 personer Det skal du bruge: 350 g kartofler 4 små gulerødder 150 g agurk 1 alm løg 6 spsk græsk Yoghurt 10% 1 tsk mayonnaise 2 tsk wasabi
Sådan skal du gøre: Skræl kartofler og gulerødder. Skær kartoflerne i mindre stykker
og kog dem ved svag varme og under låg - til de er møre. Skær agurk og løg i skiver og salt dem i ca. ½ time. Skyl dem godt og pres dem fri for væde i et klæde. Mos kartofler og groft med en gaffel og bland
dem sammen med agurk, løg, yoghurt og de øvrige ingredienser. Skræl de kogte gulerødder i lange strimler og vend dem forsigtigt i til slut. Smag til. Kugl den japanske kartoffelsalat op og server den sammen med tomater, salat
og evt. sød chilidressing (ikke medregnet) Næringsindhold | Energi | 69 kcal | 152 kcal | 607 kcal | Protein | 1,9 g | 4,1 g | 16 g |
Kulhydrat | 11 g | 25 g | 100 g | Fedt | 1,8 g | 3,8 g | 15 g | Kostfibre | 1,5 g | 3,3 g | 13 g | Alkohol |
0 g | 0 g | 0 g
| |
Pastasalat med rød,- hvid spidskål og æg 3 personer 100 g rød spidskål 100 g hvid spidskål 1 løg 1 lille dåse majs 1 dåse chilibønner (bemærk drænet vægt
180 g) 300 g kogt pasta 3 æg 2 breve dressing mix, fransk, Knorr 2 spsk olivenolie 4 spsk vand
Sådan gør du: Rør vand og olie sammen med 2 breve fransk dressing i en skål
(bemærk. der er 6 spsk vand og 2 spsk olir og ikke som der står på brevet). Kog pasta og chockafkøl det. Snit grønt og bland det hele med dressingen. Anret på en tallerken og skær æg i kvarte.
Næringsindhold | Energi | 106 kcal | 504 kcal | 1511 kcal | Protein | 4,6 g | 22 g | 65 g | Kulhydrat |
12 g | 59 g | 176 g | Fedt | 3,5 g | 17 g | 50 g | |
Marinert pasta og spidskål med røget oksefilet, grønne asparges, pinjekerner og Fetacreme 3 personer Det skal du bruge: 300 g pasta,
kogt 1 lille spidskål 500 g asparges, grønne 1 spsk grøn pesto 1 spsk citronsaft 100 g feta ost 50+ 2 dl ylette 1,5%, Arla 250 g oksefilet, afpudset 1 lille løg
Sådan
gør du- Salat: Kog pasta efter anvisning og chok-afkøl dem med masser af koldt vand. Spidskål snittes og løg hakkes fint. Kom pesto i en skål og kom løg, spidskål og pasta i og rør godt rundt
(gerne et par timer før servering). Skær asparges i passende størrelse og blancher dem i ca. 2 minutter. Pinjekerner ristes på pande, til de er gyldne.
Skær det røgede oksefilet i strimler.
Anrettes
på tallerken:Først blandingen med pasta, asperges puttes på øverst og kødet lægges rundt på tallerkenen. Pyntes af med pinjekerner til sidst.
Sådan gør du- Fetacreme: Kom fetaen i en skål med ylette og få en jævn creme med en stavblender.
Fetacremen serves som dressing til salaten.
Hvis du ikke servere Fetacreme til, så træk 400 Kcal fra retten. Næringsindhold | Energi | 82 kcal | 546
kcal | 1637 kcal | Protein | 6,2 g | 42 g | 125 g | Kulhydrat | 7,7 g | 52 g | 155 g | Fedt | 3,1 g |
21 g | 62 g | |
Oksekødssalat a' la Thai 2 personer Det skal du bruge: 1 alm bøf oksefilet, afpudset 1 spsk sambal oelek 2 spsk Østerssauce 10 g sort chili paste with soya bean oil 2 spsk olie 3 fed hvidløg
200 g pasta, kogt 50 g spidskål 8 cherrytomater 1 lille agurk 1 stort løg 1 spsk grøn pesto med basilikum ½
lime
Sådan gør du: Lav en marinade af sambal oelek, Østerssauce, chili paste, olie og hvidløg. Skær kødet i fine strimler og bland det i marinaden. stilles i køleskab
mindst en time - men gerne 1 døgn.
Kog pasta og skyld det i kold vand 5 minutter. Lad det afdryppe god og bland pasta og spidskål med grøn pesto, gerne dagen før.
Løgene hakkes eller skæres i både.
varm en pande godt op - kom kødet på panden sammen med halvdelen af løgene. Afkøl kødet.
Rør rundt i de marinerede salat af spidskål og pasta o tilsæt lidt limesaft. Kom kødet
ovenpå og anret med tomater, løg og agurk. Smager også dejligt med frisk koriander og chili.
Det grønne kan udskiftes med alle andre slags grøntsager som fx bladselleri, gulerødder mm.
Næringsindhold | Energi | 103 kcal | 537 kcal | 1075 kcal | Protein | 6,1 g | 32 g | 64 g | Kulhydrat | 9,8
g | 51 g | 102 g | Fedt | 4,5 g | 24 g | 47 g | |
Salat med tun og æg 4 personer 450 g blandet salat 2 dåser tun i vand 1 snackpeber 100 g ærter 140 g majs 150 g agurk 4 tomater 2 løg 75 g feta 8 æg
30 g kalorielet creme fraiche dressing Næringsindhold
| Energi | 79 kcal | 466 kcal | 1864 kcal | Protein | 6,4
g | 38 g | 151 g | Kulhydrat | 5,6 g | 33 g | 132 g | Fedt | 3,6 g | 21 g | 85 g | |
Pastasalat med marineret spidskål, bønner og æg 4 personer Det skal du bruge: 300 g pasta,
kogt 1 lille spidskål 3 dl grønne bønner 2 alm løg 4 alm tomat 1 mellem agurk 6 hårdkogte æg 2 spsk rød pesto 1 spsk olie 1 pose hønsekød i tern Sådan
gør du: Kog pastaen. Hæld kogende vand over bønnerne og lad dem stå i 5 miutter, hæld derefter vandet fra. Bland pesto og olie og vend spidskål og bønner i. Løg hakkes fint skær
agurk i firkanter og tomater i både. Bland grøntsagerne med pasta, hønsekød og vend spidkål og bønner. Anret det på en tallerken og pynt af med æg og tomater. Hvis du spiser dressing til,
så husk at udregner kcal for det Næringsindhold
| Energi | 84 kcal | 539 kcal | 2158 kcal | Protein | 8 g | 52 g | 207 g |
Kulhydrat | 6,6 g | 43 g | 170 g | Fedt | 3 g | 19 g | 78 g | |
Røget makrelsalat m/radiser og agurk 3 personer Det skal du bruge: 200 g makrel, røget 50 g mayonnaise, light, Hellmann´s 1 spsk dijon Originale, Maille 1 alm løg 30 stk radiser 1 stor agurk 1 skive rugbrød Friskværnet salt og peber
Sådan gør du: Del makrellen og fjern kødet fra benene. Bland det med mayonnaise og sennep. Kom det på en skive rugbrød og
pynt med skåret radisser og agurk Næringsindhold
| Energi | 82 kcal | 324 kcal | 971 kcal | Protein | 4,2 g | 16 g | 49 g |
Kulhydrat | 4,2 g | 16 g | 49 g | Fedt | 5,7 g | 23 g | 68 g | |
|
|
|
|
|
|