|
|
|
|
|
Ratatouille
4 personer 2 stk courgetter (squash) 3 alm løg 3 tomater 4 fed hvidløg 2 røde chili, røde 1 dåse hakket tomater 2 spsk flydende margarine
Sådan gør du: Pil og snit løg på den lange led. Hak
chili og hvidløg. Skær courgetterne på langs og herefter del de halve i tre og hak dem i firkanter. Del tomaterne og skær dem i firkanter (kan udskiftes og brug i stedet 2 dåser hakkede tomater)
Kom margarine
på en pande eller i en gryde. Tilsæt løg og lad dem simre til de bliver blanke. Tilsæt hvidløg og chili og lad det småsimre 5-10 minutter. Tilsæt herefter courgetter og tomater, samt dåsen med
hakkede tomater. Lad det stå og simre ½-1 time ved svagt blus. Rør rundt en gang imellem.
Perfekt som tilbehør til alle retter. Næringsindhold | Energi | 38 kcal | 158
kcal | 633 kcal | Protein | 1,4 g | 5,9 g | 23 g | Kulhydrat | 4,9 g | 20 g | 81 g | Fedt | 1,6 g |
6,6 g | 26 g | |
Stegte bønner med hvidløg i ovn
3 personer Det skal du bruge: 700 g frosne haricot verts 2 spsk jomfruoliven olie 4 store fed hvidløg 1 spsk salt Sådan skal du gøre: Når bønnerne er optøet hældes de i en si og afdryppes for vand. Kom dem i en skål og bland dem med olie, hvidlæg og salt. Kommes på et stykker bagepapir og steges i ovnen v/ 200°C i
30-40 minutter. Skøn tilbehør til mange retter - smager dejligt, hvis der kommer salattern ovenpå Næringsindhold | Energi | 66 kcal | 170 kcal | 511 kcal |
Protein | 2 g | 5,2 g | 16 g | Kulhydrat | 4,3 g | 11 g | 33 g | Fedt | 3,6 g | 9,3 g | 28 g |
Kostfibre | 0,07 g | 0,17 g | 0,5 g | |
Coleslaw
4 personer Det skal du bruge: 500 g cheasy fraiche, 5% 3 spsk let mayonnaise 1 mellem spidskål 6 små gulerødder
Sådan gør du: Snit spidskål og riv gulerødder. Bland fraiche med mayonnaise og coleslawmix fra Spize (har
ikke beregning på produktet) derfor indeholder det lidt flere kalorierend angivet, Bland gulerødder og spidskål i, mindst 30 minutter før servering. Næringsindhold | Energi | 57 kcal | 230
kcal | 919 kcal | Protein | 2,7 g | 11 g | 44 g | Kulhydrat | 3,8 g | 15 g | 61 g | Fedt | 3,1 g |
12 g | 49 g | |
Spaghetti pandekager
6 stk Det skal du bruge: 250 g spaghetti 100 g gulerødder 50 g Courgette 4 forårsløg 2 æg 1 spsk olivenolie
Sådan gør du: Kog spaghetti efter anvisning. Chock-afkøl det i en si længe. Skræl gulerødder - herefter
skralles de igen så det bliver lange strimler. Det samme gøres ved courgetten. Rens forårsløg og skær dem i passende stykker. Klip lidt i spaghettien og bland det med grøntsager, æg, salt og peber. Formes i hænderne
til en kugle og lægges på en brandvam pande (steg kun en af gangen) - steges til den er gylden på begge sider.
Super lækkert tilbehør til mange retter. Næringsindhold | Energi | 211 kcal | 209
kcal | 1254 kcal | Protein | 7,5 g | 7,4 g | 45 g | Kulhydrat | 33 g | 33 g | 196 g | Fedt | 5,1 g |
5,1 g | 31 g | |
Japansk kartoffelsalat med græsk yoghurt
4 personer Det skal du bruge: 350 g kartofler 4 små gulerødder 150 g agurk 1 alm løg 6 spsk græsk Yoghurt 10% 1 tsk mayonnaise 2 tsk wasabi
Sådan skal du gøre: Skræl kartofler og gulerødder. Skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem ved svag varme og under låg - til de
er møre. Skær agurk og løg i skiver og salt dem i ca. ½ time. Skyl dem godt og pres dem fri for væde i et klæde. Mos kartofler og groft med en gaffel og bland dem sammen med agurk, løg, yoghurt og de øvrige
ingredienser. Skræl de kogte gulerødder i lange strimler og vend dem forsigtigt i til slut. Smag til. Kugl den japanske kartoffelsalat op og server den sammen med tomater, salat og evt. sød chilidressing (ikke medregnet)
Næringsindhold | Energi | 69 kcal | 152 kcal | 607 kcal |
Protein | 1,9 g | 4,1 g | 16 g | Kulhydrat | 11 g | 25 g | 100 g | Fedt | 1,8 g | 3,8 g | 15 g |
Kostfibre | 1,5 g | 3,3 g | 13 g | Alkohol | 0 g | 0 g | 0 g
| |
Tzatziki
2 personer Det skal du bruge: 200 g skyr naturel, 0,2% 2 mellem agurker 4 fed hvidløg
Sådan gør du: Riv agurkerne ned i en si - drys en smule salt over og lad det tå og udvande mindst en time. Riv hvidløg og bland det med skyr.
Pres ¨så meget vand id af agurkerne som muligt og bland det hele sammen. Næringsindhold
| Energi | 25 kcal | 96 kcal | 193 kcal | Protein | 3,4
g | 13 g | 26 g | Kulhydrat | 2,8 g | 11 g | 21 g | Fedt | 0,13 g | 0,5 g | 1 g | |
Stuvet spinat
3 personer Det skal du bruge: 500 g hakket spinat 4 dl
skummetmælk 2 spsk maizena, majsstivelse
Sådan gør du: Optø spinaten i køleskabet. Hæld det i en si, vrid det og kom det over i en gryde med de 3½ dl. mælk. Bland
maizena med ½ dl. mælk. Kog spinaten langsomt op og lad det simre nogle minutter. Jævn det med maizena til det får en passende tykkelse. Smages til med salt og peber.
Dejlig tilbehør til fx fiskedrikadeller.
Næringsindhold | Energi | 33 kcal | 97 kcal | 290 kcal | Protein | 2,7 g | 7,8 g | 23 g | Kulhydrat | 5,2
g | 15 g | 45 g | Fedt | 0,4 g | 1,2 g | 3,5 g | |
Kartoffelmuffins
2 personer Det skal du bruge: 200 g kartofler 15 g parmesan 20 g pommes frites krydderi 1 tsk olivenolie 1 æg
Sådan gør du: Skær kartoflerne i meget tynde skiver. kom dem i en skål, vend krydderier og parmesan i og sørg for det
er på alle skiverne. Pisk et æg i en kop og hæld det ned til kartoflerne. Smør 4 muffinforme og kom kartoflerne i hullerne. Bages i ovnen v/200°C i ca 30 minutter eller til de er gyldne. Næringsindhold | Energi | 128 kcal | 188
kcal | 376 kcal | Protein | 5,7 g | 8,3 g | 17 g | Kulhydrat | 15 g | 22 g | 43 g | Fedt | 5,3 g |
7,8 g | 16 g | |
|
|
|
|
|
|