Tilbehør

Ratatouille

 

4 personer

2 stk courgetter (squash)
3 alm løg
3 tomater
4 fed hvidløg
2 røde chili, røde
1 dåse hakket tomater
2 spsk flydende margarine


Sådan gør du:
Pil og snit løg på den lange led. Hak chili og hvidløg. Skær courgetterne på langs og herefter del de halve i tre og hak dem i firkanter. Del tomaterne og skær dem i firkanter (kan udskiftes og brug i stedet 2 dåser hakkede tomater)

Kom margarine på en pande eller i en gryde. Tilsæt løg og lad dem simre til de bliver blanke. Tilsæt hvidløg og chili og lad det småsimre 5-10 minutter.
Tilsæt herefter courgetter og tomater, samt dåsen med hakkede tomater. Lad det stå og simre ½-1 time ved svagt blus. Rør rundt en gang imellem.

Perfekt som tilbehør til alle retter. 

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (415 g) I alt
Energi 38 kcal 158 kcal 633 kcal
Protein 1,4 g 5,9 g 23 g
Kulhydrat 4,9 g 20 g 81 g
Fedt 1,6 g 6,6 g 26 g

Stegte bønner med hvidløg i ovn

3 personer

Det skal du bruge:
700 g frosne haricot verts
2 spsk jomfruoliven olie
4 store fed hvidløg
1 spsk salt

Sådan skal du gøre:
Når bønnerne er optøet hældes de i en si og afdryppes for vand. Kom dem i en skål og bland dem med olie, hvidlæg og salt. Kommes på et stykker bagepapir og steges i ovnen v/ 200°C i 30-40 minutter.
Skøn tilbehør til mange retter - smager dejligt, hvis der kommer salattern ovenpå

Næringsindhold

 

  Pr. 100 g Pr. person (257 g) I alt
Energi 66 kcal 170 kcal 511 kcal
Protein 2 g 5,2 g 16 g
Kulhydrat 4,3 g 11 g 33 g
Fedt 3,6 g 9,3 g 28 g
Kostfibre 0,07 g 0,17 g 0,5 g

 

Coleslaw

 

4 personer

Det skal du bruge:
500 g cheasy fraiche, 5%
3 spsk let mayonnaise
1 mellem spidskål
6 små gulerødder

Sådan gør du:
Snit spidskål og riv gulerødder. Bland fraiche med mayonnaise og coleslawmix fra Spize (har ikke beregning på produktet) derfor indeholder det lidt flere kalorierend angivet,
Bland gulerødder og spidskål i, mindst 30 minutter før servering.

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (400 g) I alt
Energi 57 kcal 230 kcal 919 kcal
Protein 2,7 g 11 g 44 g
Kulhydrat 3,8 g 15 g 61 g
Fedt 3,1 g 12 g 49 g

Spaghetti pandekager

 

6 stk

Det skal du bruge:
250 g spaghetti
100 g gulerødder
50 g Courgette
4 forårsløg
2 æg
1 spsk olivenolie

Sådan gør du:
Kog spaghetti efter anvisning. Chock-afkøl det i en si længe. Skræl gulerødder - herefter skralles de igen så det bliver lange strimler. Det samme gøres ved courgetten. Rens forårsløg og skær dem i passende stykker. Klip lidt i spaghettien og bland det med grøntsager, æg, salt og peber. Formes i hænderne til en kugle og lægges på en brandvam pande (steg kun en af gangen) - steges til den er gylden på begge sider.

Super lækkert tilbehør til mange retter. 

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (99 g) I alt
Energi 211 kcal 209 kcal 1254 kcal
Protein 7,5 g 7,4 g 45 g
Kulhydrat 33 g 33 g 196 g
Fedt 5,1 g 5,1 g 31 g

Japansk kartoffelsalat med græsk yoghurt

4 personer

Det skal du bruge:
350 g kartofler
4 små gulerødder
150 g agurk
1 alm løg
6 spsk græsk Yoghurt 10%
1 tsk mayonnaise
2 tsk wasabi

Sådan skal du gøre:
Skræl kartofler og gulerødder. Skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem ved svag varme og under låg - til de er møre.

Skær agurk og løg i skiver og salt dem i ca. ½ time. Skyl dem godt og pres dem fri for væde i et klæde. Mos kartofler og groft med en gaffel og bland dem sammen med agurk, løg, yoghurt og de øvrige ingredienser. Skræl de kogte gulerødder i lange strimler og vend dem forsigtigt i til slut. Smag til.

Kugl den japanske kartoffelsalat op og server den sammen med tomater, salat og evt. sød chilidressing (ikke medregnet)

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (219 g) I alt
Energi 69 kcal 152 kcal 607 kcal
Protein 1,9 g 4,1 g 16 g
Kulhydrat 11 g 25 g 100 g
Fedt 1,8 g 3,8 g 15 g
Kostfibre 1,5 g 3,3 g 13 g
Alkohol 0 g 0 g 0 g

Tzatziki

 

2 personer

Det skal du bruge:
200 g skyr naturel, 0,2%
2 mellem agurker
4 fed hvidløg

Sådan gør du:
Riv agurkerne ned i en si - drys en smule salt over og lad det tå og udvande mindst en time.
Riv hvidløg og bland det med skyr.
Pres ¨så meget vand id af agurkerne som muligt og bland det hele sammen. 

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (384 g) I alt
Energi 25 kcal 96 kcal 193 kcal
Protein 3,4 g 13 g 26 g
Kulhydrat 2,8 g 11 g 21 g
Fedt 0,13 g 0,5 g 1 g

Stuvet spinat

 

3 personer

Det skal du bruge:
500 g hakket spinat
4 dl skummetmælk
2 spsk maizena, majsstivelse

Sådan gør du:
Optø spinaten i køleskabet. Hæld det i en si, vrid det og kom det over i en gryde med de 3½ dl. mælk. Bland maizena med ½ dl. mælk.
Kog spinaten langsomt op og lad det simre nogle minutter. Jævn det med maizena til det får en passende tykkelse. Smages til med salt og peber.

Dejlig tilbehør til fx fiskedrikadeller.

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (288 g) I alt
Energi 33 kcal 97 kcal 290 kcal
Protein 2,7 g 7,8 g 23 g
Kulhydrat 5,2 g 15 g 45 g
Fedt 0,4 g 1,2 g 3,5 g

Kartoffelmuffins

 

2 personer

Det skal du bruge:
200 g kartofler
15 g parmesan
20 g pommes frites krydderi
1 tsk olivenolie
1 æg

Sådan gør du:
Skær kartoflerne i meget tynde skiver. kom dem i en skål, vend krydderier og parmesan i og sørg for det er på alle skiverne. Pisk et æg i en kop og hæld det ned til kartoflerne.
Smør 4 muffinforme og kom kartoflerne i hullerne. Bages i ovnen v/200°C i ca 30 minutter eller til de er gyldne.   

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (146 g) I alt
Energi 128 kcal 188 kcal 376 kcal
Protein 5,7 g 8,3 g 17 g
Kulhydrat 15 g 22 g 43 g
Fedt 5,3 g 7,8 g 16 g

| Svar

Nyeste kommentarer

26.01 | 09:59

👍🏻👍🏻👍🏻

19.10 | 18:50

Hej Jannie. Vil du være med i gruppen SlukSulten på FB, så skal du lige bede om medlemskab. Du kan også bare gå ind her der er ugeplaner og flere opskrifter

14.09 | 18:44

Jeg vil gerne deltage.

14.09 | 18:41

Jeg vil gerne deltage.