Fisk

Paella

 

5 personer

Det skal du bruge:
400 g risottoris
450 g kylling inderfilet
1 snackpeber
100 g musling, på dåse eller 1 kg friske
450 g kæmperejer
7 dl hønsebouliion (evt. fra 4 terninger)
2 spsk olie
2 alm løg
4 fed hvidløg
100 g ærter

Sådan gør du:
Pil og hak løg og hvidløg. Kom olie i en dyb stegepande eller en gryde og tilsæt løg som steger med i nogle minutter før risottorisen og safran (eller gurgemeje) kommes i. Efter nogle minutter hældesbouillon i lidt af gangen (risene skal tage væsken til sig inden der hældes nyt i). Det er vigtigt at risene trækker vandet til sig før der hældes nyt i. Det tager ca. 20-30 minutter før alt bouillonvandet er trukket ind i risene.

Skær kyllingen ud i mindre stykker og gør det samme med peberfrugterne efter de er vasket og renset. Steg kyllingen på en pande og tilsæt lidt efter lidt peberfrugten Krydder med paprika, salt og peber. Kyllingen skal være gennemstegt og peberfrugten skal være blevet blød før det hele blandes med risen. Lad dette stå i 5 minutter før du kommer de pillede rejer, ærter og blåmuslingerne i.

Hvis du bruger friskeblåmuslinger, så husk at vaske dem først inden de blandes med resten. Tjek at blåmuslingerne ikke allerede er døde ved at banke på skallen. Lukker de sig igen, er det tegn på at de stadig er levende. De døde muslinger sorteres fra.

Lad paellaen stå ved middel varme under låg i 10-15 minutter. Se efter om blåmuslingerne har åbnet sig, så er de nemlig klar og retten kan serveres. Strø evt. persille over og server gerne med et godt glas spansk rødvin. 

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (372 g) I alt
Energi 152 kcal 566 kcal 2830 kcal
Protein 13 g 47 g 234 g
Kulhydrat 20 g 73 g 364 g
Fedt 2,8 g 11 g 53 g

Mormors livret, Fisk i fad

3 personer

Det skal du bruge:
500 g pangasius filet
300 g gulerod
5 små løg
2 spsk becel, flydende, original
1 karton mornaysauce, let, 4%, Karolines køkken


Sådan gør du:
Kom becel på en stegepande og tilsæt løg. Når løgene er gyldne tilsættes gulerødderne og det hele steges let (løgene skal forblive gyldne).

Smør et ildfast fad og læg den rå fisk i (anden hvid fisk kan anvendes). Overhæld fisken med lidt af køg og gulerødder. Tilsæt sovsen og hæld resten af grøntsagener henover.

Tilberedes i oven v/ 200°C i ca. ½ time.

Serveres med kartofler (husk at beregne kalorier for disse)  

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (534 g) I alt
Energi 84 kcal 447 kcal 1341 kcal
Protein 7,9 g 42 g 127 g
Kulhydrat 5,7 g 30 g 91 g
Fedt 3,4 g 18 g 55 g

Fiskefrikadeller

 

12 stk

Det skal du bruge:
800 g fiskefars
2 æg
1 alm løg
1 stor porre
2 store gulerødder
100 g mel
2 spsk salt
1 spsk hvid peber
2 spsk becel, flydende, original

Sådan skal du gøre:
Snit porrerne meget fint ned i en skål, riv gulerødder og løg ned oveni. Del ægget og gem hviden. Kom resten af ingredienserne ned i skålen og rør det sammen. Pisk hviderne stive og vend dem ned i farsen (dette er for at få nogle dejlige luftige frikadeller).

Steg dem ved svag varme i flydende becel til de er pæne gyldene og gemmenstegte.

Serveres med stuvet spinat og kartofler. Husk at medregne kalorier for dette. Opskrift på spinat kan du se nedenstående.

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. stk (149 g) I alt
Energi 111 kcal 165 kcal 1981 kcal
Protein 5,7 g 8,5 g 102 g
Kulhydrat 14 g 20 g 244 g
Fedt 4 g 5,9 g

71 g

 

Laks i kokosmælk og grøntsager m/ langtidsstegte tomater og kartofler

 

4 personer

Det skal du bruge:
800 g laks
1 alm løg
1 spsk olie
1 spsk tomatpure
250 g spinat
2 tsk paprika
5 cherrytomater
1 dåse kokosmælk


Sådan skal du gøre:
Gør alle grønsagerne klar. Hvis der er skind på laksen fjernes det ved at føre en kniv ned mellem kødet og skindet med den skarpe side ned mod skinnet. Kom laksen op i et fad.

Svits løg af i lidt olie til de bliver gyldne.

Tilsæt tomatpuré og lad det svitse med hurtig og kom kokosmælk, vand og paprika i og lad det simre 5 minutter mens du rør rundt. Smag til med salt og peber.

Kom et par håndfulde spinat i og rør det rundt i sovsen, jævn evt. din sovs lidt til. Hæld sovsen over laksen. Halver cherrytomaterne og kom dem på til slut.

Kom fadet ind i en forvarm ovn på 200°C i ca.30-35 minutter

Her serveret med langtidsstegte tomater og kartofler. Dette er ikke medregnet.

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (354 g) I alt
Energi 141 kcal 500 kcal 2002 kcal
Protein 9,4 g 33 g 133 g
Kulhydrat 2,1 g 7,5 g 30 g
Fedt 11 g 39 g 157 g

| Svar

Nyeste kommentarer

26.01 | 09:59

👍🏻👍🏻👍🏻

19.10 | 18:50

Hej Jannie. Vil du være med i gruppen SlukSulten på FB, så skal du lige bede om medlemskab. Du kan også bare gå ind her der er ugeplaner og flere opskrifter

14.09 | 18:44

Jeg vil gerne deltage.

14.09 | 18:41

Jeg vil gerne deltage.