Opskrifter
Tærte med grøntsager - Points pr. person 9
2 personer
Det skal du bruge:
2-3 store løg
4 gulerødder
1 broccoli
5 æg
2 dl skummetmælk
Salt
og peber
1½ spsk. flydende becel til stegning
½ spsk. flydende becel til at smøre formen

Sådan gør du:
Snit løgene og riv gulerødderne.

Kom 1½ spsk. flydende becel på en pande ved svag varme og steg løgene til de får en smule farve. Tilsæt de revne gulerødder og rær rundt.

Del broccoli og kog det i 4-5 minutter. Hældes i en sigte og drypper af.

Smør et ildfast fad med ½ spsk. flydende becel.
Fordel grøntsagerne jævnt i fadet.

Bland æg med mælk og salt og hæld det over retten.
Tilberedes i varmluftsovn v/180°C i 30-40 minutter eller til tærten har en gylden overflade.

Du kan sagtens bruge andre grøntsager - evt. kun anvende kogte grøntsager, så kan du spare 4 point i hele retten.
Tærte med rosenkål - Points pr. person 7
2 personer
Det skal du bruge:
500g frosne rosenkål
1 porre eller et stort løg
4 gulerødder
1½ spsk. flydende becel
4 æg
2 hvider
2 dl skummetmælk
Salt
og peber


Sådan gør du:
Kog rosenkål i ca. 3-5 minutter - afdrypper i en si.
Riv gulerødder og skær porrer i tynde ringe.
Kom 1 spsk. flydende becel på en pande tilsæt porrer og gulerødder og steg ved svag varme, uden det får farve.

Smør et tærtefad med lidt ½ spsk. becel. Læg alle grøntsagerne i fadet.

Bland æg, hvider, og mælk og tilsæt salt og peber og hæld det over grøntsagerne.

Tilberedes i ovnen i ca. 30 min. v/180°C eller til overfladen er gylden.

Kan evt. spises med salat og flutes til. Husk så at lægge points til for flutes
Lasagne u/bechamel - Points pr. person 15
4 personer
Det skal du bruge:
600 g oksefars 6-8%
3 store løg
6 gulerødder
½ gourgette (squash)
3 solo hvidløg (el. 6 fed)
1 spsk. hot chili
200g. revet ost
1 pk. frisk lasagneplader 200g
2 spsk. flydende becel
salt og peber


Sådan gør du:

Grøntsagerne snittes meget fint, kan evt.blendes som fintsnittet grønt. 
Kom 2½ spsk. flydende becel i en gryde sammen med chili og hvidløg og lad det brune af, herefter  tilsættes oksekød og brunes til det har fået farve. Tilsæt resten af grøntsagerne og kom lidt vand ved og lad det simre ca. 10 minutter. Smag til med salt, peber og evt. andre krydderier.

Smør et ildfast fad med ½ spsk. flydende becel.
Klip lasagnepladerne, så de passer til fadet. Start med lasagneplader, et lag kødsovs - igen et lag lasagneplader og slut af med kødsovs.

Tilberedes i ovnen v/ 180°C i 15 min. Tag fadet ud og kom den revne ost på. Bages færdig i ca. 15 min eller til osten er blevet gylden.


Serves evt. med blandet salat.
Pandekager med fyld 2 stk - Points 11
1 personer
Det skal du bruge:

Pandekage
1 æg
1 hvide
2 spsk mel
Becel til stegning


Fyld
40 g skinke
1-2 porrer
Bønnespirrer
30 g mozarella ost
Sådan gør du:

Æg og hvide piskes sammen med en gaffel. Der tilsættes lidt vand. Melet piskes i uden det klumper. Pandekagerne steges som med margarine på panden.

Porrerne koges og blandes med skinke og bønnespirer.

Lægges i midten af pandekagerne. Osten drysses over og de rulles sammen.

Kom pandekagerne i et ildfast fad og bages i ovnen i ca. 15 min.
Pastatærte - Points pr. person
4 personer
Det skal du bruge:

Bund

3 dl. kogt pasta
4 æg
2 hvider

Fyld
Porrer
Gulerødder
240 g skinke
150 g ost

Sådan gør du:

Porrer og gulerødder rengøres/skrælles og skæres i strimler eller tern. Pastaen koges og chok-afkøles under koldt vand, så det ikke hænger sammen,

Et ildfast fad smøres let - pasta blandes med grøntsagerne og lægges i og osten drysses henover. Æg og hvide piskes sammen. Der tilsættes lidt vand. Overhæl retten med æggeblandingen.

Retten bages i ovnen i 25-35 minutter v/ 200°C (varmluft 180°C)
Mousakka - Points pr. person 9
4 personer
Det skal du bruge:

250 g oksefars 6%
2 stk. auberginer 
300 g grøntsager
3 store løg
3 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
200 g hytteost m/saga 4%
200 g ost 13%
Salt, peber, grillkrydderi
Maizena til jævning
Sådan gør du:

Skær først auberginerne i skiver og drys dem med salt, så de udvandes.
Grøntsagerne snittes meget fint, evt. blendes
Kom lidt vand i en gryde og kog grøntsagerne let i saltet vand i ca. 5 min. Kødet tilsættes og findeles sammen med grøntsagerne. Tilsæt salt, peber og krydderier. Lad det stå og småkoge lidt.

Rør maizenaen med lidt vand og jævn kødsaucen.

Et ildfast fad smøres med lidt olie.
Auberginerne lægges i bunden af 2 tærte- eller ildfaste fade.
Fyldet hældes over og til sidst lægges osten på.

Tilberedes i ovnen i en lille time v/ 200°C - varmluftsovn 180°C
Laksetærte - Points pr. person
2 personer
Det skal du bruge:
120 g fersk laks
500 g Wok Blanding (eller andre grøntsager)
2 æg
4 hvider
2 dl skummetmælk
Salt

Sådan gør du:
Smør et ildfast fad med lidt margarine eller olie.
Læg grøntsagerne i. Skær laksen i små tern og drys dem over grøntsagerne.

Bland æg, hvider, mel og salt og hæld det over retten.
Tilberedes i ovnen i en lille time v/ 200°C - varmluftsovn 180°C

Kan evt. spises med salat og flutes til. Husk så at lægge points til for flutes

Nyeste kommentarer

26.01 | 09:59

👍🏻👍🏻👍🏻

19.10 | 18:50

Hej Jannie. Vil du være med i gruppen SlukSulten på FB, så skal du lige bede om medlemskab. Du kan også bare gå ind her der er ugeplaner og flere opskrifter

14.09 | 18:44

Jeg vil gerne deltage.

14.09 | 18:41

Jeg vil gerne deltage.