|
|
|
|
|
Fyldt kylling i kokosmælk med grønt 4 personer Det skal du bruge: 4 stk kyllingebrystfilet, á
140 g 4 dl optøet helbladet spinat 2 skiver cheddar 4 løg 5 gulerødder 8 alm forårsløg 1 snackpeber 1/2 dåse kokosmælk 2 spsk becel
Sådan
skal du gøre: Skær løgene i små kvarte og riv gulerødderne. Skær kyllingebrysterne igennem, bred dem ud og bank dem tynde (læg dem i en frostpose og bank) Kom 1½ spsk becel på panden
og steg løgene gyldne. Herefter tilsættes snackpeber og gulerødderne og steges med i 4-5 min, til sidste vendes forårsløg i og steges 2 min.
På den ene del af brystet lægges spinat og ost - og den anden
del lægges over. Det krydres med salt og peber og lægges i et smurt ovnfast fad (smør ½ spsk becel eller sprøjt med olie) Herefter overhælder du kyllingen med kokosmælk og grøntssagsblandingen lægges
på. Tilberedes i ovn v 200°C i ½ time.
Serveres med kartofler - husk at medregne disse Næringsindhold________________________________________________
Energi | 93 kcal | 443 kcal | 1770 kcal | Protein | 8,7 g |
41 g | 165 g | Kulhydrat | 3,8 g | 18 g | 72 g | Fedt | 4,4 g | 21 g | 83 g | Kostfibre |
1,3 g | 6,3 g | 25 |
Kyllingunderlår med grønt i fettucini 2 personer Det skal du bruge: 4 - 6 kyllingeunderlår 100g fettucine 4 gulerødder 1 spsk pesto
Sådan skal du gøre: Du skal bruge ca 500 g underlår (efter stegning og uden ben er vægt 400g). Steges i ovn ca 45 min v/ 200°C (hvis optøet) Airfryer ca 30 min v/ 180°C. Gulerødder skrælles - læg dem på et spækbræt og skræl dem på langs. Kog den friske pasta ca 2-3 min - det sidste minut tilsættes gulerødderne. Hæld det hele i en si og lad det afdryppe.
Det hele vendes i en skål med pesto Næringsindhold_________________________________________________
| Energi | 125 kcal | 488 kcal | 976 kcal |
Protein | 11 g | 43 g | 87 g | Kulhydrat | 7,5 g | 29 g | 58 g | Fedt | 5,1 g | 20 g | 40 g |
Kostfibre | 1,7 g | 6,8 g | 14 g | |
Stegt kylling med hvidløgsstegte bønner og salattern 4 personer Det skal du bruge: 4 kyllinge overlår á 200g 700
g frosne haricot verts 2 spsk jomfruoliven olie 4 store fed hvidløg 1 spsk salt 200g salatost
Sådan skal du gøre: De 4 overlår (vejer pr. stk ca 150g efter stegning og uden ben).
Steges i ovn v/ 200°C i ca 1 time eller følg anvisning på pakken. Airfryer v/ 180° ca 50 min.
Når bønnerne er optøet hældes de i en si og afdryppes for vand. Kom dem i en skål og bland dem med
olie, hvidlæg og salt. Kommes på et stykker bagepapir og steges i ovnen v/ 200°C i 30-40 minutter. Salattern kommes ovenpå bønnerne ved servering Næringsindhold_________________________________________________
| Energi | 175 kcal | 774 kcal | 3095 kcal | Protein |
11 g | 47 g | 190 g | Kulhydrat | 2,2 g | 9,6 g | 38 g | Fedt | 13 g | 59 g | 238 g | Kostfibre |
0,03 g | 0,13 g | 0,5 | |
Kyllinge mini køller m/ stegte kartofler,- og gulerødder 2 personer Det skal du bruge: 400 g kyllinges minikøller, m. BBQ (en pose med 600 g - 400 g beregnet med minus ben) 6 mellem kartofler 6 mellem guler'dder 2 spsk olie 2 spsk grillkrydderi, Santa Maria
Sådan gør du: Kom mini køllerne i ovnen og steg efter anvisning.
Kartofler vaskes, skæres i kvarte og vendes i en skål med 1½
spsk olie og Grillkryderi, herefter lægges på en bradepade med skrælsiden nedad.
Skræl gulerødder og vend dem i en skål med ½ spsk olie og Grillkryderi læg dem på bradepanden.
Kartofler og gulerødder steges i ovnen ved 200° i 30-40 minutter. Næringsindhold
| Energi | 102 kcal | 730 kcal | 1461 kcal | Protein | 6,4
g | 46 g | 92 g | Kulhydrat | 9,2 g | 66 g | 133 g | Fedt | 4,1 g | 29 g | 59 g | |
Fyldt kyllingebryst med spinat og tilbehør 4 personer Det skal du bruge: 4 stk. kyllingebryst á 175 g 250 g spinat (frost) 1 dl buko Champignon 1 stor broccoli 1 mellem blomkål 800 g asparges 8
små kartofler 2 solo hvidløg
Sådan gør du: Kom spinat på en pande og varm det let, tilsæt ost og 1 hakket solo hvidløg og rør det til det samles (jeg havde kun denne
ost, men den kan med fordel udskiftet med anden let ost og halvere kalorierne).
Kom blomkål i en gryde med 1 solohvidløg og lad det koge i 5 minutter. Tilsæt herefter blomkål og asparges og kog yderligere i 5 minutter.
Kog kartofler som normalt. (jeg fandt ud af, det ikke var nødvendig med kartofler og vil derfor undlade dem næste gang og så spare 100 kcal pr. portion. Næringsindhold | Energi | 62 kcal | 517
kcal | 2066 kcal | Protein | 6,9 g | 58 g | 233 g | Kulhydrat | 4,5 g | 38 g | 151 g | Fedt | 1,4 g |
12 g | 48 g | |
Blomkåls - Bombe
3 personer Det skal du bruge: 1 mellem blomkål 1 pakke kyllingefars, 5% 1 æg 1 lille porre 1 lille løg 1 alm gulerod 2 tsk salt 2 tsk peber, hvid 8 skiver bacon
Sådan gør du: Skær stokken af nedefra, så der bliver et hul op i blomkålshovedet. Kog det i 5-7 min. Tag det op og lad det afkøle. Hak porrer, løg og riv guleroden. Kom det ned sammen
med fars, æg, salt og peber og rør det hele sejt. Beklæd blomkålshovedet med farsen, læg bacon omkring og bag det i ovnen v/ 200°C i 50 minutter.
Serveres evt med grøntsagsbånd.
Næringsindhold | Energi | 81 kcal | 340 kcal | 1019 kcal | Protein | 8,9 g | 38 g | 113 g | Kulhydrat | 3,8
g | 16 g | 49 g | Fedt | 3,6 g | 15 g | 46 g | |
Fyldt kyllingebryst med spaghettipandekager og grønt 4 personer Det skal du bruge: 700 g kyllingebryst, 3% 4 tsk sambal oelek 1 lille løg 100 g tex mex, revet ost
Sådan gør
du: Skær kyllingebrystet op på forsiden, næsten helt igennem. Kom en teskeful sambal olek på og smør begge sider. Hak løgene og læg dem på den "nederste" side og kom ost på. Luk det
med en kødnål. Læg brysterne på en bradepande og steg dem i ovnen ved 200°C i 20-30 minutter.
Billedet her viser, at der er serveret med Tzatizki, spaghettipandekager, gulerødder og foårsløg.
Opskrifter findes også på siden og huske at medregn KCAL for dette. Næringsindhold
| Energi | 111 kcal | 235 kcal | 941 kcal | Protein | 17
g | 35 g | 140 g | Kulhydrat | 2,3 g | 4,8 g | 19 g | Fedt | 4,1 g | 8,6 g | 34 g | |
Kyllingebryst m/ ovnbagte gulerødder og broccoli 2 personer Det skal du bruge: 450 g kyllingebrystfilet 5 store gulerødder 1 lille broccoli 20 g olivenolie
Sådan gør du: Skræl
gulerødder og skær dem i skiver eller tern. Del broccoli i buketter. Kom det halve af olien i en skål og tilsæt krydderier og vend gullerødderne i og kom dem på en bageplade med bagepapir. Gør det samme ved
broccolien.
Krydr kyllingebrystet og kom det i et ildfast fad. Tilbered det hele i en forvarmet ovn v/ 200°C i 20 minutter. Lav gerne ekstra grøntsager, så har du til frokosten dagen efter, evt. i blandet kyllingeterne
(så beregne flere grøntsager olie mm.) og læg det til i din beregning :-) Næringsindhold
| Energi | 68 kcal | 489 kcal | 979 kcal | Protein | 7,5
g | 54 g | 108 g | Kulhydrat | 5,8 g | 42 g | 84 g | Fedt | 2,2 g | 16 g | 31 g | |
Grillstegt Kylling med kartoffelmuffins og tzatziki 1 person Det skal du bruge: 250 g kylling, kød og skind, grillstegt
Halver en kylling og krydre den med krydderier. Serveres med kartoffelmuffins og tzatziki. Opskrifter
og udregninger på kartoffelmuffins og tzatziki findes under tilbehør. Næringsindhold
| Energi | 195 kcal | 488 kcal | 488 kcal | Protein | 25
g | 61 g | 61 g | Kulhydrat | 0 g | 0 g | 0 g | Fedt | 11 g | 27 g | 27 g | |
|
|
|
|
|
|