|
|
|
|
|
Taco kødboller
8 stk Det skal du bruge: 200 g hakket oksekød 3-7 30 g tortilla Chips 1 æg 2 spsk oregano 1 løg 1 solo hvidløg (eller 4 fed) 1 spsk salt 2 tsk hvid peber 1 tyk
skive ost 45+ 2 spsk olie
Sådan skal du gøre: Mas tortilla i en frysepose så det ligner groft rasp. Bland alle ingredienserne undtaget ost og olie. Skær osten i 8 firkanter. Lav 8 boller
og kom osten ind i midten. Kom olien på en pande og steg bollerne på alle sider.
Tilbehør: Pasta eller ris (husk at beregne Kcal for tilbehør) OBS: Opskriften er beregnet pr. stk. kødbolle. Det passer
med 2-3 kødboller per. person og kan også anvendes i en Grønkålsbolle til frokost med 2 stk Næringsindhold | Energi | 193 kcal | 117 kcal | 932 kcal |
Protein | 13 g | 8,1 g | 65 g | Kulhydrat | 7,3 g | 4,4 g | 35 g | Fedt | 12 g | 7,1 g | 57 g |
|
Karrykål med pasta 3 personer Det skal du bruge: 500 g hakket dansk oksekød, 4-7% fedt 1 mellem spidskål 5 revne gulerødder 4 hakket løg 125 g pasta, tørt 1 spsk becel 3 spsk
karry
Sådan skal du gøre: Becel kommes i en gryde - lad det simre og tilsæt karry og svits det af i margarinen. Tilsæt oksefars og brun det af i gyden med salt og peber. Tilsæt løg og rør
rundt nogle minutter. Tilsæt kål og lad det simre i 15 minutter. Tilsæt revne gulerødder og ca. 2 dl vand - kog det op og lad det simre i 15 miutter. Kom herefter pasta i og lad det koge til pastaen er mør. Røres
rundt jævnligt. Næringsindhold | Energi | 84 kcal | 612 kcal | 1835 kcal | Protein | 7 g | 51 g | 154 g |
Kulhydrat | 8 g | 58 g | 174 g | Fedt | 2,2 g | 16 g | 49 g | |
Italienske kødboller i tomatsovs m/ Gourgette og gulerod i grøntsagsbånd 4 personer Det skal du bruge: 400 g oksekød 3-7% 1 æg 4 stk chili 4 solo hvidløg (6-8 fed) 1 dl havregryn 3 løg 2 dåser hakkede tomater 3 spsk. oregano 3 spsk. becel, flydende, til stegning 1 dl 8%
375 g grøntsagsbånd, m. gulerod, Pastella 1 stor gulerod, dansk, rå 1 stk courgetter
Sådan gør du - Kødboller: Start med at blende løg, chilii og hvidløg og brug halvdelen til kødbollerne, den anden halvdel gemmes til sovsen. Herefter blandes alle ingredienserne godt sammen. Steg dem på en pande, så de danner
en skorpe på hver side. gerne ved høj varme, da de ikke skal stege færdig her. Jeg bruger en dessertske, så får de en passende størrelse Tag dem af panden og kom dem i tomatsovsen, hvor de skal koge færdig
i ca 15-20 min.
Sådan gør du - Tomatsovs: Svits løg, hvidløg og chili. Tilsæt de let hakkede dåsetomaterne, samt basilikum, oregano, salt og peber. Lad dette simre under låg
i ca 20 min. Herefter blendes tomatsovsen, hvorefter det kommes tilbage på blusset. Tilsæt madlavningsfløde efter smag - spæd evt op med vand. Smag til og lad det komme op og koge igen. Nu tilføjes kødbollerne,
som skal koge i ca 15-20 min under låg. Rør engang i mellem ved sovsen, så den ikke sætter sig på bunden. Skræl gulerodden. Brug skrælleren til at skrælle Courgetten og gulerodden i samme størrelse som grøntsagsbåndet. Når pastaenhar kogt ca 1 minut tilsættes grøntsagerne og koges med 2-3
minutter.
BEMÆRK: Retten er meget stærk, juster selv med hvidløg og chili Næringsindhold | Energi | 99 kcal | 653 kcal | 2613 kcal |
Protein | 6,5 g | 43 g | 172 g | Kulhydrat | 11 g | 75 g | 300 g | Fedt | 3 g | 20 g | 79 g |
|
Risnudler i Spicy Oksekød 3 personer Det skal du bruge:
1 pakke oksekød, hakket, 3-6% 3 solo hvidløg 1 alm ingefær, frisk 10 g chili paste with soya bean oil 6 stk chili, røde, friske 2 spsk sambal oelek 1 stort løg 250 g champignon 4 tsk sukker 3 spsk fiskesauce, Blue dragon 2 spsk olie til stegning Frisk basilikum og chili til pynt
Sådan gør du: Lav en
marinade af hvidløg, ingefær, chilipasta, chili, Sambal Oelek, basilikum og olie/vand. Bland kødet i og lad det stå i mindst en time - gerne længere. Hvis der anvendes strimlet oksefilet marineres det længere, idet det
er længere tid om at optage krydderierne end hakket kød. Det marinerede kød skal steges i en wok sammen med løg, bambusskud eller champignoner, sukker og fiskesovs ad flere omgange - to eller tre afhængig af, hvor stor
en wok der anvendes. Hvis det hele hældes i på én gang vil retten blive kogt i stedet for stegt (du kan også bruge en stor pande, hvis den har en god belægning). Efterhånden som portionerne bliver færdige, hældes
de i en gryde over svag varme. Smag til med sukker og fiskesovs.
Der skal egentlig 4-5 spsk olie i farsen, men det har jeg erstattet med vand
Kog risnudlerne i god til og chokafkøl dem med koldt vand. Blandes sammen med kødet
og serveres med soya. Næringsindhold | Energi | 102 kcal | 457 kcal | 1372 kcal | Protein | 9,9 g | 44 g | 133 g | Kulhydrat |
11 g | 47 g | 142 g | Fedt | 2,3 g | 10 g | 31 g | |
Chili Con Carne m/ris
5 personer Det skal du bruge:6 små løg 3 fed hvidløg 2 chili 3 gulerødder 1 pakke oksekød, hakket, 3-6% 2 dåser chili beans 1 lille dåse majs 3
spsk olie
Sådan gør du: Hak løg og skær fulerødder i tern.Kom olie i en gryde ved svag varme og tilsæt hvidløg,
chili og løg. Rør disse ting sammen og lad set simre 10 minutter. Tilsæt og findel oksekødet. Krydr dette med salt og peber. Tilsæt gulerødder og lad det småsimre i yderlige 10 minutter. Tilsæt bønner
og majs og lad det koge til grøntsagerne er møre. Tilbehør: Ris, basmati (husk at medregne kcal for dette
Næringsindhold | Energi | 141 kcal | 613 kcal | 3067 kcal | Protein | 8,4 g | 37 g | 183 g | Kulhydrat | 20
g | 86 g | 429 g | Fedt | 3,2 g | 14 g | 70 g | |
Hakkebøf med Spejlæg og Ratatouille 2 personer Det skal du bruge: 400 g hakket oksekød 3-6% 2 æg 2 spsk flydende
margarine Salt og peber
Sådan gør du: Del farsen og form det til 2 bøffer. Drys med salt og peber og steg bøfferne. Steg herefter spejlæg ved svag varme for at få et ensartet
æg.
Ratatouille det skal du bruge: 2 stk courgetter (squash) 3 alm løg 3 tomater 4 fed hvidløg 2 røde chili, røde 1 dåse hakket tomater 2 spsk flydende
margarine Er ikke medregnet. Opskriften ligger i tilbehør.
Sådan gør du: Pil og snit løg på den lange led. Hak chili og hvidløg. Skær courgetterne
på langs og herefter del de halve i tre og hak dem i firkanter. Del tomaterne og skær dem i firkanter (kan udskiftes og brug i stedet 2 dåser hakkede tomater)
Kom margarine på en pande eller i en gryde. Tilsæt
løg og lad dem simre til de bliver blanke. Tilsæt hvidløg og chili og lad det småsimre 5-10 minutter. Tilsæt herefter courgetter og tomater, samt dåsen med hakkede tomater. Lad det stå og simre
½-1 time ved svagt blus. Rør rundt en gang imellem. Næringsindhold |
Energi | 157 kcal | 380 kcal | 759 kcal | Protein | 19 g |
45 g | 91 g | Kulhydrat | 0,18 g | 0,43 g | 0,87 g | Fedt | 9 g | 22 g | 43 g | |
Hakkebøf med fyld 1 person Det skal du bruge: 200 g oksekød, hakket, 3-6% 30 g løg 2 tsk dijonsennep 30 g brie ost 45+ 10 g becel
Sådan gør du: Del kødet
i 2 - og lav 2 meget flade bøffer. Smør begge sider med sennep - kom løg og ost på og saml den så det bliver til en bøf. Drysses med salt og peber og steg den på begge sider.
Tilbehør
som på billede. Tzaztiki og stegt spidskål. Husk at medregne kalorier for dette. Næringsindhold |
Energi | 155 kcal | 438 kcal | 438 kcal |
Protein | 18 g | 50 g | 50 g | Kulhydrat | 1,3 g | 3,7 g | 3,7 g | Fedt | 8,9 g | 25 g | 25 g |
|
Oksekød med chili og basilikum 4 personer Det skal du bruge:
1 pakke oksekød, hakket, 3-6% 3 solo hvidløg 1 alm ingefær, frisk 10 g chili paste with soya bean oil 6 stk chili, røde, friske 2 spsk sambal oelek 1 stort løg 250 g champignon 4 tsk sukker 3 spsk fiskesauce, Blue dragon 2 spsk olie til stegning Frisk basilikum og chili til pynt
Sådan
gør du: Lav en marinade af hvidløg, ingefær, chilipasta, chili, Sambal Oelek, basilikum og olie/vand. Bland kødet i og lad det stå i mindst en time - gerne længere. Hvis der anvendes strimlet oksefilet marineres
det længere, idet det er længere tid om at optage krydderierne end hakket kød. Det marinerede kød skal steges i en wok sammen med løg, bambusskud eller champignoner, sukker og fiskesovs ad flere omgange - to eller tre
afhængig af, hvor stor en wok der anvendes. Hvis det hele hældes i på én gang vil retten blive kogt i stedet for stegt (du kan også bruge en stor pande, hvis den har en god belægning). Efterhånden som portionerne
bliver færdige, hældes de i en gryde over svag varme. Smag til med sukker og fiskesovs. Retten pyntes med basilikumblade og chili og serveres med ris eller nudler.
NB.: I første omgang bør man ikke tilsætte chilifrugterne
i selve retten, men kun anvende dem som pynt, da retten smager meget stærkt i forvejen. Man bør vente med dette til man har prøvesmagt den. Retten smager meget af chili og basilikum og der justeres med sukker.
Der skal egentlig
4-5 spsk olie i farsen, men det har jeg erstattet med vand Næringsindhold | Energi | 106 kcal | 457 kcal | 1828 kcal | Protein | 7,6 g | 33 g |
131 g | Kulhydrat | 12 g | 53 g | 213 g | Fedt | 3,2 g | 14 g | 55 g | |
Nudler med oksekød a'la Moster 4 personer 500 g oksekød, hakket, 3-6% 500 g spidskål 5 løg 1 chilipeber 2 snackpeber 200 g bønnespirer 3 fed hvidløg 1 alm ingefær 1 spsk karrypasta, curry paste 100 g nudler, Blue Dragon ½ dl soja sauce
Sådan gør du: Skræl og riv hvidløg og ingefær og skær og hak chili (eller put det hele i en blender). Skær peberfrugterne i tynde ringe. Halver løgene og skær dem i tynde skiver på
den lange led. Skær spidskålen i 1½ cm. brede strimler. Kom olie i en gryde sammen med hvidløg, chili og ingefær. Svits det sammen og kom herefter løg i. Når løgene er svitset tilsættes oksekød
og brunes af og der tilsættes salt og peber, dette omrøres i ca. 5 minutter.
Tilsæt spidskål - læg låg på gryden og lad det simre i 10 minutter.
Sæt nudler over at koge i
en gryde efter pakkens ansvisning. Sættes herefter til afdrypning.
Snackpeber og bønnespirer tilsættes og koger med i 5 minutter. Herefter blandes nudlerne og soja i
Drys evt. peanuts over retten. Huske at udregne kcal for peanuts, det er ikke medregnet i opskriften. Næringsindhold |
Energi | 92 kcal | 493 kcal | 1973 kcal |
Protein | 7 g | 38 g | 151 g | Kulhydrat | 8,7 g | 47 g | 187 g | Fedt | 3,5 g | 19 g | 75 g |
|
|
|
|
|
|
|