Supper

Thai Suppe

 

4 personer

Det skal du bruge:
2 spsk olivenolie
2 spsk rød karrypasta
6 fed hvidløg
1 lille ingefær (ca 3 cm)
3 stk chili
2 stilke citrongræs
2 dåser kokosmælk, 16%
500 g gulerødder
2 L hønsekødssuppe
400 g afplukket kylling
3 spsk Østerssauce
5 porrer
1 Lime
Friskkværnet salt og peber

Sådan gør du: 
Brug evt. en hel kylling eller evt. hele lår. Fjern skindet og så meget af fedtet som muligt. Sæt det over at koge, dækket med vand (ca 2 l, da dettet er den suppe, der senere tilsættes), læg gerne et par gulerødder ved og toppen fra porrerne. Når det er kogt mørt, hældes suppen i en beholder og kyllingekødet plukkes af i fine mundrettede størrelser.

Skær porrerne i ringe og gulerødderne i lidt tykke julienne strimler.

Kom olien i en gryde med karrypasta  og tilsæt det finthakkede hvidløg, ingefær og chili og lad det simre let unden det tager farve. Tilsæt knuste citrongræs (bank på stangen, så den knuses), hæld suppen over og kog op. Start med at komme gulerødder i og lad det koge i 4 minutter, tilsæt herefter porreringene. Lad det hele simre i 5 minutter.

Tilsæt kyllingen samme med kokosmælk og kog det hurtigt op, lad det simre i få minutter, til kyllingen er varm og suppen har fået en passende konsisten.

Smag suppen til med limesaft, østerssovs, evt. hakkede koriander havsalt.

(Jeg plejer at bruge broccoli i små buketter og forårsløg, men det var ikke det jeg havde i huset. Alle grøntsager kan selvfølgelig anvendes, så skal du bare selv lave en ny udregning. fx er broccoli og evt champignon meget "billiger" i kalorier)

Opskriften er beregnet som to store portioner til aftensmad pr. pers. 

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (1249 g) I alt
Energi 58 kcal 721 kcal 2883 kcal
Protein 2,9 g 36 g 145 g
Kulhydrat 3,8 g 48 g 191 g
Fedt 3,8 g 48 g 191 g

Broccoli,- Blomkålssuppe med kylling

 

4 personer

Det skal du bruge:
800 g kylling, kød
1 mellem hoved blomkål, dansk, rå
1 mellem broccoli
1½ l hønsekødssuppe

Sådan skal du gøre:

Kog kyllingen uden skind til den er mør. Pil kyllinge kødet af og skær det i tern.
Kog broccoli og blomkål. Behold lidt af vandet i og blend det med en stavblender.

Hæld suppe, grøntsager og kylling sammen og kog det op.

4 personer er = 8 portioner 
Så hvis du bruger det til en forret, så halvere du KCAL   

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (790 g) I alt
Energi 50 kcal 398 kcal 1592 kcal
Protein 6,5 g 51 g 205 g
Kulhydrat 1,9 g 15 g 59 g
Fedt 2,1 g 16 g 65 g

Hvidkålssuppe

 

4 personer

Det skal du bruge:
1 pakke oksekød max 8%
1 lille hvidkål
2 dåser hakkede tomater
4 liter vand
2 spsk. soya
Grillkrydderi, salt og peber


Sådan gør du:
 

Kom lidt vand i en gryde og lad det koge op.

Farsen kommes ned i gryden og det drysses med salt, peber og godt med grillkrydderi (Santa María). Der røres godt i farsen så det bliver findelt.

Hvidkål og grøntsager snittes fint, gerne på en foodprocessor. Kødet hældes over i en stor gryde og grøntsagerne hældes nedover. Der tilsættes evt. mere salt og grillkrydderi på og ca. 4 l vand, samt de hakkede tomater.

Rør lidt rundt i gryden, når grøntsagerne er kommet til at koge.

Lad retten koge til grøntsagerne er møre.

Smager dejligt med et stykke flütes til.

Husk da at beregne points, hvis du spiser flutes til.
 

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (1462 g) I alt
Energi 17 kcal 253 kcal 1014 kcal
Protein 1,8 g 26 g 103 g
Kulhydrat 1,2 g 18 g 73 g
Fedt 0,63 g 9,2 g 37 g

| Svar

Nyeste kommentarer

26.01 | 09:59

👍🏻👍🏻👍🏻

19.10 | 18:50

Hej Jannie. Vil du være med i gruppen SlukSulten på FB, så skal du lige bede om medlemskab. Du kan også bare gå ind her der er ugeplaner og flere opskrifter

14.09 | 18:44

Jeg vil gerne deltage.

14.09 | 18:41

Jeg vil gerne deltage.