Bagværk

Boller med grønkål

 

24 stk

Det skal du bruge:
2 dl vand
75 g gær
350 g hakket grønkål
1 dl olie,
2 æg
2 spsk sukker
1 tsk salt
950 g mel

Sådan gør du:
Giv grønkål et hurtigt opkog og kom det i en sigte. Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt grønkål og rør det i røremaskinen. Tilsæt resten af ingredienserne (Kom ca 2/3 af melet i og tilsæt resten efterhånden) og ælt dejen i 5 minutter på røremaskine. Sættes til hævning i 30 min.

Bollerne formes og sættes på bradepande. Efterhæver i 30 minutter og pensles.
Bages i ovnen i 13-15 minutter

De store på billedet er burgerboller og er ½ gange større end bollerne.

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. stk (75 g) I alt
Energi 226 kcal 170 kcal 4082 kcal
Protein 5,7 g 4,3 g 103 g
Kulhydrat 35 g 27 g 639 g
Fedt 6,5 g 4,9 g 117 g

Boller med grahamsmel

20 stk.

Det skal du bruge:
1 pakke gær
250 g fromage Frais 0,2%
2 æg
1 stk reven courgetter
400 g grahamsmel
400 g hvedemel (gem ca. 25-50 g til formning)
30 g solsikkeolie
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 dl græskarkerner til pynt

Sådan skal du gøre:
Blød gæren op i 1. dl lunkent vand. Kom Fromage Frais i skålen og tilsæt det opløste gær. Rør dette sammen. Kom resten af ingredienserne i og lad det ælte på røremaskinen i 5-8 minutter. Tag dejen ud af skålen og læg det på et meldysset bord, del dejen i to lige store stykker. Kom et viskesykke over og lad dejen hæve på køkkenbordet i ½ time.
Form bollerne (20stk), læg det på to bageplader og lad dem efterhæver i ½ time.

Bages herefter ved 200°C (ikke varmluft - stil din ovn til alm., for bedre boller)  

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (78 g) I alt
Energi 230 kcal 180 kcal 3595 kcal
Protein 8,3 g 6,5 g 129 g
Kulhydrat 41 g 32 g 639 g
Fedt 4,4 g 3,5 g 69 g

| Svar

Nyeste kommentarer

26.01 | 09:59

👍🏻👍🏻👍🏻

19.10 | 18:50

Hej Jannie. Vil du være med i gruppen SlukSulten på FB, så skal du lige bede om medlemskab. Du kan også bare gå ind her der er ugeplaner og flere opskrifter

14.09 | 18:44

Jeg vil gerne deltage.

14.09 | 18:41

Jeg vil gerne deltage.