Lasagne, tærter mm

Grøntsager i fad med oksekød

Grøntsager og oksekød i fad

 

6 personer

Det skal du bruge:
500 g hakket oksekød 3-7%
3 løg
3 pastinakker
3 persillerødder
6 gulerødder
5 kartofler
200 g champignon
4 fed hvidløg
1 pose mozarella 21%,
8 æg
3 spsk becel

Sådan gør du:
Snit alle grøntsagerne og skær dem i små stykker. Kom halvdelen af becel på en pande: Når det er brunet kommes kartoflerne på, de småsteger i 15 minutter. Herefter tilsættes løgene og de steges med kartofler i 10 minutter. Tilsæt resten af becel og resten af grøntsagerne undtagen champignon og steg yderligere 5-10 minutter. Tilsæt salt og peber og kom champignon på i yderligere 5 minutter. Det hele tages af og puttes i en skål.

Kom hvidløg, oksefars salt og peber på panden steg det. Det hele blandes i en skål med osten. Smør 2 ovnfaste fade og hæld det hele i og bland med osten i. Pisk æggene sammen og hæld det over fyldet. Bages i ovn v/ 200°C i 30-40 minutter. 

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (439 g) I alt
Energi 100 kcal 440 kcal 2641 kcal
Protein 8,7 g 38 g 230 g
Kulhydrat 4,9 g 21 g 129 g
Fedt 5,1 g 22 g 133 g

Lasagne II med pastaskruer

 

4 personer

Det skal du bruge:
250 g pasta
500 g oksekød 3-6%
1 lille dåse tomatkoncentrat
1 karton mornaysauce 4%
1 dåse hakket tomater
200 g revet ost
3 alm løg
200 g spidskål
5 små gulerødder
3 store fed hvidløg
1½ spsk olie til stegning og 1 tsk til smøring (=20g)


Sådan skal du gøre:
Sæt en gryde over med 1 spsk olie eller flydende becel. Kom tomatkoncentrat, hvidløg og løg i gryden og lad det simre lidt til løgene er lidt gyldne. Tilsæt kød og rør det godt ud, så der ikke er store klumper. Tilsæt herefter gulerødder, finthakket hvidkål og hakkede tomater.

Smør et ovnfast fad (brug evt. spray, så halverer du fedtstoffet). Hæld kruerne i fadet. Overhæld med den færdige oksesovs. Slut af med morney sauce (hvis du har små fade, bliver der nemt 2).

Bag det i ovnen v/ 200°C i 30 min.
Tag fadet ud og put det revne ost på. Bages i yderliger 10 min eller til osten er gylden. 

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (656 g) I alt
Energi 112 kcal 736 kcal 2946 kcal
Protein 8,8 g 58 g 231 g
Kulhydrat 11 g 70 g 278 g
Fedt 3,9 g 26 g 103 g

Lasagne med pastaskruer

3 personer

Det skal du bruge:
300 g kogt pasta
500 g oksekød 3-6%
1 karton mornaysauce 4%
1 dåse hakket tomater
200 g revet ost
3 alm løg
3 store fed hvidløg
2 stk chili, røde
1 tsk olie
5 små gulerødder

Sådan skal du gøre:
Kog pasta til de er møre.
Sæt en gryde over med 1 spsk olie eller flydende becel. Kom hvidløg og chili i gryden og lad det simre lidt. Tilsæt løg og lad dem blive gyldne. Tilsæt kød og rør det godt ud, så der ikke er store klumper. Tilsæt herefter gulerødder og hakkede tomater.

Smør et ovnfast fad (brug evt. spray, så halverer du fedtstoffet). Hæld kruerne i fadet. Overhæld med den færdige oksesovs. Slut af med morney sauce (hvis du har små fade, bliver der nemt 2).

Bag det i ovnen v/ 200°C i 10 min.
Tag fadet ud og put det revne ost på. Bages i yderliger 20-30 min eller til osten er gylden. 

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (831 g) I alt
Energi 107 kcal 889 kcal 2668 kcal
Protein 9 g 74 g 223 g
Kulhydrat 8,4 g 70 g 209 g
Fedt 4,2 g 35 g 104 g

Tærte med grøntsager

2 personer

Det skal du bruge:

2-3 store løg
4 gulerødder
1 broccoli
5 æg
2 dl skummetmælk
Salt
og peber
1 spsk. flydende becel til stegning
1 tsk
. flydende becel til at smøre formen

 
Sådan gør du:
Snit løgene og riv gulerødderne.

Kom 1 spsk. flydende becel på en pande ved svag varme og steg løgene til de får en smule farve. Tilsæt de revne gulerødder og rær rundt.

Del broccoli og kog det i 4-5 minutter. Hældes i en sigte og drypper af.

Smør et ildfast fad med 1 tsk. flydende becel.
Fordel grøntsagerne jævnt i fadet.

Bland æg med mælk og salt og hæld det over retten.
Tilberedes i varmluftsovn v/180°C i 30-40 minutter eller til tærten har en gylden overflade.

Du kan sagtens bruge andre grøntsager
 

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (762 g) I alt
Energi 65 kcal 496 kcal 991 kcal
Protein 4,3 g 33 g 65 g
Kulhydrat 6,7 g 51 g 102 g
Fedt 2,8 g 21 g 42 g

Tærte med rosenkål

2 personer

Det skal du bruge:        
500g frosne  (eller friske) rosenkål
1 porre eller et stort løg
4 gulerødder
1 spsk flydende becel
4 æg
2 dl skummetmælk
Salt
og peber

Sådan gør du:
Kog rosenkål i ca. 3-5 minutter - afdrypper i en si.
Riv gulerødder og skær porrer i tynde ringe.
Kom ½ spsk. flydende becel på en pande tilsæt porrer og gulerødder og steg ved svag varme, uden det får farve.

Smør et tærtefad med ½ spsk. becel. Læg alle grøntsagerne i fadet.

Bland æg, hvider, og mælk og tilsæt salt og peber og hæld det over grøntsagerne.

Tilberedes i ovnen i ca. 30 min. v/180°C eller til overfladen er gylden.

Kan evt. spises med salat og flutes til. Husk så at lægge Kcal til
 

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (700 g) I alt
Energi 65 kcal 458 kcal 917 kcal
Protein 4,3 g 30 g 61 g
Kulhydrat 7,1 g 50 g 99 g
Fedt 2,7 g 19 g 38 g

Grøntsagstærte på pastabund

 

2 personer

Det skal du bruge:
100 g grøntsagsbånd, m. gulerod, Pastella
5 buketter  kogt blomkål
4 kogte gulerødder
4 æg
1 tsk becel

Det skal du bruge:
Smør et tærtefad med en fedtstof. Kom pastanen i bunden. Læg grøntsagerne på og overhæld med æg. Bages i ovnen v/ 200°C 

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (392 g) I alt
Energi 96 kcal 378 kcal 755 kcal
Protein 5,8 g 23 g 46 g
Kulhydrat 11 g 42 g 83 g
Fedt 3,6 g 14 g 28 g

Indbagt "Pizza" af rester

 

3 personer

Det skal du bruge:

Du har 1/3 tilbage fra retten Risnudler i Spicy oksekød. Kom opvarmet fyld mellem 2 Wraps. Kom lidt ost på. Kom den på en forvarmet pande uden fedtstor - og steg pizzaen ca 2 minutter på hver side.
Der er sikkert så du kan få med til frokost dagen efter.  

Næringsindhold

  Pr. 100 g Pr. person (545 g) I alt
Energi 137 kcal 745 kcal 2234 kcal
Protein 10 g 54 g 163 g
Kulhydrat 16 g 87 g 261 g
Fedt 3,5 g 19 g 58 g

| Svar

Nyeste kommentarer

26.01 | 09:59

👍🏻👍🏻👍🏻

19.10 | 18:50

Hej Jannie. Vil du være med i gruppen SlukSulten på FB, så skal du lige bede om medlemskab. Du kan også bare gå ind her der er ugeplaner og flere opskrifter

14.09 | 18:44

Jeg vil gerne deltage.

14.09 | 18:41

Jeg vil gerne deltage.