|
|
|
|
|
Grøntsager i fad med oksekød
Grøntsager og oksekød i fad 6 personer Det skal du bruge: 500 g hakket oksekød 3-7% 3 løg 3 pastinakker 3 persillerødder 6 gulerødder 5 kartofler 200 g champignon 4 fed hvidløg 1 pose mozarella 21%, 8 æg 3 spsk becel
Sådan gør du: Snit alle grøntsagerne og skær dem i små stykker. Kom halvdelen af becel på en pande: Når det er brunet kommes
kartoflerne på, de småsteger i 15 minutter. Herefter tilsættes løgene og de steges med kartofler i 10 minutter. Tilsæt resten af becel og resten af grøntsagerne undtagen champignon og steg yderligere 5-10 minutter. Tilsæt
salt og peber og kom champignon på i yderligere 5 minutter. Det hele tages af og puttes i en skål.
Kom hvidløg, oksefars salt og peber på panden steg det. Det hele blandes i en skål med osten. Smør 2 ovnfaste
fade og hæld det hele i og bland med osten i. Pisk æggene sammen og hæld det over fyldet. Bages i ovn v/ 200°C i 30-40 minutter. Næringsindhold |
Energi | 100 kcal | 440 kcal | 2641
kcal | Protein | 8,7 g | 38 g | 230 g | Kulhydrat | 4,9 g | 21 g | 129 g | Fedt | 5,1 g | 22 g |
133 g | |
Lasagne II med pastaskruer 4 personer Det skal du bruge: 250 g pasta 500 g oksekød 3-6% 1 lille dåse tomatkoncentrat 1 karton mornaysauce 4% 1 dåse hakket tomater 200 g revet ost 3 alm løg 200 g spidskål 5 små gulerødder 3 store fed hvidløg 1½ spsk olie til stegning og 1 tsk til smøring (=20g)
Sådan skal du gøre: Sæt en gryde
over med 1 spsk olie eller flydende becel. Kom tomatkoncentrat, hvidløg og løg i gryden og lad det simre lidt til løgene er lidt gyldne. Tilsæt kød og rør det godt ud, så der ikke er store klumper. Tilsæt
herefter gulerødder, finthakket hvidkål og hakkede tomater.
Smør et ovnfast fad (brug evt. spray, så halverer du fedtstoffet). Hæld kruerne i fadet. Overhæld med den færdige oksesovs. Slut af med morney
sauce (hvis du har små fade, bliver der nemt 2).
Bag det i ovnen v/ 200°C i 30 min. Tag fadet ud og put det revne ost på. Bages i yderliger 10 min eller til osten er gylden. Næringsindhold | Energi | 112 kcal | 736
kcal | 2946 kcal | Protein | 8,8 g | 58 g | 231 g | Kulhydrat | 11 g | 70 g | 278 g | Fedt | 3,9 g |
26 g | 103 g | |
Lasagne med pastaskruer 3 personer Det skal du bruge: 300 g kogt pasta 500 g oksekød 3-6% 1 karton mornaysauce 4% 1 dåse
hakket tomater 200 g revet ost 3 alm løg 3 store fed hvidløg 2 stk chili, røde 1 tsk olie 5 små gulerødder
Sådan skal du gøre: Kog pasta til
de er møre. Sæt en gryde over med 1 spsk olie eller flydende becel. Kom hvidløg og chili i gryden og lad det simre lidt. Tilsæt løg og lad dem blive gyldne. Tilsæt kød og rør det godt ud, så der
ikke er store klumper. Tilsæt herefter gulerødder og hakkede tomater.
Smør et ovnfast fad (brug evt. spray, så halverer du fedtstoffet). Hæld kruerne i fadet. Overhæld med den færdige oksesovs. Slut af
med morney sauce (hvis du har små fade, bliver der nemt 2).
Bag det i ovnen v/ 200°C i 10 min. Tag fadet ud og put det revne ost på. Bages i yderliger 20-30 min eller til osten er gylden. Næringsindhold | Energi | 107 kcal | 889
kcal | 2668 kcal | Protein | 9 g | 74 g | 223 g | Kulhydrat | 8,4 g | 70 g | 209 g | Fedt | 4,2 g |
35 g | 104 g | |
Tærte med grøntsager 2 personer Det skal du bruge: 2-3
store løg 4 gulerødder 1 broccoli 5 æg 2 dl skummetmælk Salt og peber 1 spsk. flydende becel til stegning 1 tsk.
flydende becel til at smøre formen
Sådan gør du: Snit løgene og riv gulerødderne.
Kom 1 spsk. flydende becel på en pande ved svag varme og steg løgene til de får en smule farve. Tilsæt de revne gulerødder og rær rundt.
Del
broccoli og kog det i 4-5 minutter. Hældes i en sigte og drypper af.
Smør et ildfast fad med 1 tsk. flydende becel. Fordel grøntsagerne jævnt i fadet.
Bland æg
med mælk og salt og hæld det over retten. Tilberedes i varmluftsovn v/180°C i 30-40 minutter eller til tærten har en gylden overflade.
Du kan sagtens bruge andre grøntsager Næringsindhold | Energi | 65 kcal | 496
kcal | 991 kcal | Protein | 4,3 g | 33 g | 65 g | Kulhydrat | 6,7 g | 51 g | 102 g | Fedt | 2,8 g |
21 g | 42 g | |
Tærte med rosenkål 2 personer Det skal du bruge: 500g frosne (eller friske) rosenkål 1 porre eller et stort løg 4 gulerødder 1 spsk flydende becel 4 æg 2 dl skummetmælk Salt og peber
Sådan gør du: Kog rosenkål i ca. 3-5 minutter - afdrypper i en si. Riv gulerødder og skær porrer i tynde ringe. Kom ½
spsk. flydende becel på en pande tilsæt porrer og gulerødder og steg ved svag varme, uden det får farve.
Smør et tærtefad med ½ spsk. becel. Læg alle grøntsagerne i fadet.
Bland æg, hvider, og mælk og tilsæt salt og peber og hæld det over grøntsagerne.
Tilberedes i ovnen i ca. 30 min. v/180°C eller til overfladen er gylden.
Kan evt. spises med salat og
flutes til. Husk så at lægge Kcal til Næringsindhold |
Energi | 65 kcal | 458 kcal | 917 kcal | Protein | 4,3 g |
30 g | 61 g | Kulhydrat | 7,1 g | 50 g | 99 g | Fedt | 2,7 g | 19 g | 38 g | |
Grøntsagstærte på pastabund 2 personer Det skal du bruge: 100 g grøntsagsbånd, m. gulerod, Pastella 5 buketter kogt blomkål 4 kogte gulerødder 4 æg 1 tsk becel
Det skal du bruge: Smør et tærtefad med en fedtstof. Kom pastanen i bunden. Læg grøntsagerne på og overhæld med æg. Bages i ovnen v/ 200°C Næringsindhold | Energi | 96 kcal | 378
kcal | 755 kcal | Protein | 5,8 g | 23 g | 46 g | Kulhydrat | 11 g | 42 g | 83 g | Fedt | 3,6 g |
14 g | 28 g | |
Indbagt "Pizza" af rester 3 personer Det skal du bruge:
Du har 1/3 tilbage fra retten Risnudler i Spicy oksekød. Kom opvarmet fyld mellem 2 Wraps. Kom lidt ost på. Kom den på en forvarmet pande uden fedtstor - og steg
pizzaen ca 2 minutter på hver side. Der er sikkert så du kan få med til frokost dagen efter. Næringsindhold | Energi | 137 kcal | 745 kcal | 2234 kcal |
Protein | 10 g | 54 g | 163 g | Kulhydrat | 16 g | 87 g | 261 g | Fedt | 3,5 g | 19 g | 58 g |
|
|
|
|